SMS KONTROLA BUNAR – REZERVOAR

SMS KONTROLA BUNAR - REZERVOAR

Ovo je jedan od najčešćih sistema u kojima se koristi GT900-110. To je standardno rešenje jednostavne automatizacije pumpa-bunar sistema. Ovo rešenje koriste mnogi vodovodi po našoj zemlji. U narednom tekstu ćemo vam detaljnije objasniti jedan od mnogih načine primene našeg proizvoda.

UREĐAJI
  • GT900-110 U SMS Reporter režimu
  • Solarni punjač

OPIS
Vrlo je česta situacija da imate bunar sa pumpom na jednoj lokaciji a rezervoar za vodu na potpuno drugoj, udaljenoj lokaciji. Ove lokacije su uglavnom na nepristupačnim terenima a bilo bi veoma skupo i neefikasno da radnici ručno proveravaju nivo vode u rezervoaru. Takođe, ukoliko pokušate da dopunite rezervoar na osnovu predosećaja možete imati dva problema – zbog toga što konzumacija nije linearna i zavisi od različituh okolnosti, možete doći u situaciju da je vaš rezervoar prazan neko vreme a takođe i da dođe do prepunjavanja u drugom slučaju.

REŠENJE

Ovu situaciju možete lako da rešite sa samo dva DECODE GT900-110 uređaja u režimu SMS Reportera. U rezervoar morate staviti neki jednostavan senzor nivoa vode. Kada nivo vode u rezervoaru dođe do unapred definisanog niskog položaja, uređaj koji se nalazi ovde, prima signal od senzora koji aktivira slanje SMS-a na drugi GT900-110 uređaj koji se nalazi na lokaciji bunara. Ovaj SMS aktivira relejni izlaz drugog uređaja koji pokreće pumpu koja puni rezervoar vodom iz bunara. Kada nivo vode u rezervoaru dostigne naznačeni maksimum, cela operacija se ponavlja sa namerom da se pumpa isključi.

Ovaj postupak se obavlja preko GSM-a, koji ima dobru pokrivenost na velikom delu teritorije. Ipak, zbog mehanike slanja SMS-a nije vam potreban tako sjajan signal, kao za pozive ili internet. Jedina stvar koja će vam trebati su SIM kartice u uređajima. GT900-110 podržava sve mrežne operatere.

Možete da dodelite brojeve telefona I/O, tako da vaši tehničari mogu da budu obavešteni kad god dođe do promene statusa na njima. To je dvosmerna komunikacija tako da vam daje mogućnost da ručno proverite status ili aktivirate pumpu iz vaše kancelarije ili kuće.

Štaviše, ono što možemo ponuditi je kompletno kućište sa baterijom i solarnim panelom koje je dovoljno za samostalan rad godinama, čak i na nepristupačnim lokacijama. SMS Reporter ima malu potrošnju uglavnom zato što je većinu vremena u standby režimu. Aktivira se samo kada mora nešto da pošalje/primi. Centralni deo ove instalacije je drugi DECODE uređaj – Solarni punjač. Jednostavno rešenje koje će vam pomoći da uštedite vreme i novac.

Ovo je jedna od mnogih mogućnosti za primenu našeg SMS Reportera. Uvek ga možete nadograditi sopstvenim idejama, ili ako sumnjate da li je to pravi uređaj za vaše potrebe, uvek nas možete kontaktirati, a mi ćemo prilagoditi rešenje za vas i vaše potrebe!

Vaš,

Decode Marketing Tim

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop